luni, 29 august 2011

Care sunt avantajele pietii Forex?

Libertatea de a investi in orice moment al zilei inseamna si ca investitorii pot reactiona imediat la fluctuatiile valutare, cauzate de evenimente economice, sociale si politice, chiar in momentul cand acestea se intampla.
Acest lucru este un real avantaj, mai ales ca, in ultima perioada, se vorbeste tot mai des de un "razboi al valutelor". Dorind sa ramana cat mai competitiva la exporturi, China refuza sa-si lase moneda sa se aprecieze, ceea ce ar reflecta mai bine puterea s-a economica.
Pe de alta parte, Statele Unite duc o politica mult criticata de analisti, dar si de Banca Mondiala, de "invadare" a pietelor emergente cu fluxuri de capital, creand probleme in economiile acestora. De altfel, si SUA isi doreste un dolar mai scazut, iar politica de achizitie a titlurilor de stat ar putea duce la deprecierea sa.
Avand in vedere ca dolarul este valuta de baza pentru cotatii, este extrem de important, ca investitor, sa urmariti ce se intampla cu aceasta moneda, ce decizii ia banca centrala americana (Federal Reserve) si cum merge economia SUA.
Un alt avantaj il reprezinta sumele de bani relativ mici de care un investitor are nevoie pentru a intra "in joc". Datorita acestui aspect, practic orice ar putea face tranzactii, nefiind nevoie de un capital important, cum este nevoie in cazul pietei obisnuite.